BARIŠIĆ PRED KRUPU: Skautirali smo ih, idemo na pobjedu!

Stoper FK Tuzla City za Balkan Interviews

U 13. kolu MTEL Premijer lige BiH sastaju se pretposljednja Krupa i šestoplasirana Tuzla City. Krupa će u ovom meču tražiti neophodne bodove, a ostaje da vidimo da li će promjena trenera Velimira Stojnića uroditi plodom. Sa druge strane, Nermin Bašić će po drugi put voditi Tuzlake u Premijer ligi i imat će priliku da upiše prva tri boda na klupi “Građana”.

Uoči pomenutog meča, kontaktirali smo pouzdanog stopera Tuzlaka, Hrvoja Barišića, koji je za Balkan Interviews otkrio svoja očekivanja povodom sutrašnjeg meča.

Je li se ekipa već naviknula na sistem novog trenera Bašića?

“Polako “hvatamo” trenerove zamisli, treba vremena. Ova ekipa ima puno potencijala i samo je pitanje vremena kada će to uroditi plodom sa ovako kvalitetnim radom.”

Koji je cilj FK Tuzla City za ovu sezonu?

“Cilj je, naravno, Evropa.”

Sutra igrate protiv Krupe, koja je pretposljednja na tabeli. Mislite li da napokon možete izaći iz krize i upisati tri boda?

“Ne bih rekao da smo u krizi igrom koliko nas ne ide rezultat, ali mislim da će to sve doći na svoje, imamo karakter i ekipu za to. Nema su šta puno pričati, idemo na pobjedu u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj. Skautirali smo Krupu, pripremili smo se i želimo pobjedu.”

Da li smatrate da je Premijer liga napredovala prethodnih godina,postoji li sada neki klub koji bi bio sposoban za ozbiljniji iskorak u Evropi?

“Jeste, napredovala je dosta. Ima tu još puno posla, ali svakako da su Sarajevo i Zrinjski najbliži da naprave nešto u Evropi. Kada se stvore svi preduvjeti u Premijer ligi (tereni, suđenje, kvaliteta lige), onda će se i rezultati u Evropi pokazati.”

U prošlom kolu vam je odličan otpor pružila prinudno podmlađena ekipa Širokog Brijega. Je li po vašem mišljenju pošteno prinuđivati ekipe sa velikim brojem zaraženih igrača na igranje utakmice, s obzirom na to da je to situacija u kojoj gotovo svaka ekipa biti do kraja sezone?

“Tu situaciju bi ovako protumacio – kada Sarajevo nije pristalo na odgodu utakmice protiv Širokog Brijega, onda ne bi nitko trebao. Nije mi drago da se igraju takve utakmice, ali kako nama, tako svima. Na kraju momci nisu imali šta izgubiti, izvukli su bod bez šuta na gol. Zato se u nogometu stalno događaju iznenađenja, ne možeš nikoga lako pobijediti.”