“Bit će neobično bez Fajića u svlačionici, ne vjerujem u nastavak sezone!”

FK Velež je sredinom protekle sedmice saopštio kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora sa ponajboljim igračem ove sezone, Nusmirom Fajićem. S obzirom na činjenicu da je do raskida ugovora došlo zaista neočekivano, fudbalska javnost u Bosni i Hercegovini je ostala i više nego zatečena pomenutom odlukom.

33-godišnji napadač, rodom iz Bosanske Krupe, je sada u potrazi za novim klubom. Špekuliše se da je na radaru bihaćkog Jedinstva koje bi angažmanom stasitog napadača potvrdilo svoje odvažne ambicije za sljedeću sezonu u Prvoj ligi Federacije. Sigurno da ambicioznom prvoligašu odgovara i činjenica da bi Fajić u Bihaću bio mnogo bliže svojoj porodici.

Opće je poznato da je Fajić bio zadužen za dobru atmosferu u svlačionici “Rođenih”, a to je za Balkan Interviews potvrdio i golman Veleža, Adnan Bobić.

“Iskreno, ostao sam iznenađen odlaskom Fajića jer sam saznao dan ili dva prije nego što je raskinuo ugovor. Mislim da je otišao jedan od naših najboljih igrača koji je ostavio veliki trag u klubu u zadnjih par godina. Bit će neobično bez njega u svlačionici jer je odličan čovjek i veliki šaljivdžija, ali šta je tu je, svako ide svojim putem.”

Iskusni golman spomenuo je i nastavak sezone u BHT Premijer ligi.

“Čisto sumnjam da će se prvenstvo nastaviti, ali po mom mišljenju najbolje bi bilo da se nastavi i da se sve riješi na zelenom terenu.”

Nema sumnje da će odlazak igrača sa nemjerljivim iskustvom kao što je Fajić poremetiti planove čelnika mostarskog kluba, ali ujedno se otvara mogućnost za eventualnom šansom za mlade i talentovane igrače, kakvih u Veležu zasigurno ne manjka. Moguće je da će trenutna ekonomska situacija “primorati” mnoge klubove iz lige da se zahvale starijim igračima na saradnji, a da se oslone na mlade snage kojima raspolažu.