Crepulja za Balkan Interviews: Rahmanović, Tatar i Hebibović mogu napraviti velike stvari

Foto: https://www.fksarajevo.ba

Jedan od onih igrača koji su navijačima Sarajeva ostali u lijepom sjećanju jeste i Ljuban Crepulja. Iako se nije predugo zadržao u timu sa Koševa, zajedno sa svojim saigračima je ispisao historiju kluba osvojivši duplu krunu. Pregovarao je sa čelnicima kluba o produženju ugovora, nisu pronašli zajednički jezik, a danas Ljuban igra za rumunjsku Astru Giurgiu.

Počnimo sa aktuelnom temom. U medijima se proteklih dana pričalo o eventualnom nastavku sezone u Rumuniji, međutim u tom slučaju bi se utakmice igrale u Turskoj. Koliko je to prema vašem mišljenju realan scenarij?

Iskreno, nisam previše pratio događanja vezana za tu temu, ali mislim da je to nerealna opcija. Veliki su to troškovi za klubove koji će i ovako biti u problemima zbog situacije sa koronavirusom.

Svakodnevno smo svjedoci raznih radikalnih poteza za kojima klubovi posežu. Je li i Astra jedan od klubova koji su svojim igračima smanjili primanja?

Da, u Astri je isto. Uz dogovor sa nama igračima, odlučeno je da iduća tri mjeseca idemo na smanjenje plate.

Crepulja za SC: Imao sam želju da ostanem na Koševu, Graovac me ...

Poznato je da ste bili na probi u slavnom Celticom. Da li smatrate da je moguće da do kraja karijere ostvarite transfer u klub takvog kalibra?

Koliko je meni poznato, to nije bila proba. Zvanično sam išao tamo da završim transfer, ali se pojavio problem sa radnom dozvolom koja je sve zaustavila. U nogometu je sve moguće i nikad ne treba gubiti nadu, ali za klub takvog kalibra, potrebno je da se poklopi “milion“ stvari.

Sa Sarajevom ste bili u pregovorima za nastavak saradnje. Možete li sada otkriti navijačima Sarajeva, šta se konkretno desilo prilikom pregovora?

Jednostavno nije pao dogovor i tu se nema šta puno pričati…

…dakle nije bilo sukoba ili nekog drugog konkretnog razloga?

Naravno da ne, sve je bilo korektno.          

Sigurno ste sa nekim od igrača FK Sarajevo još uvijek u kontaktu. Jeste li pratili ekipu do prekida prvenstva?

Naravno, stekao sam puno prijatelja u Sarajevu sa kojima sam ostao u kontaktu. Iskreno, nisam pogledao puno utakmica, ali sam kroz rezultate uspio ispratiti sve utakmice.

Ljuban Crepulja od danas zvanično nastupa za FK Sarajevo

Smatrate li da neki od igrača iz BHT Premijer lige imaju potrebne predispozicije za zavidnu karijeru?

Za zavidnu karijeru se treba poklopiti dosta stvari, ali kao i svaka liga, i BHT Premijer liga ima odličnih igrača koji mogu napraviti ogromne stvari. Izdvojio bih Amara Rahmanovića, Benjamina Tatara i Anela Hebibovića. To su tri odlična igrača koja bi se uklopila u svakom klubu.

Za kraj, ispričajte nam interesantnu anegdotu iz FK Sarajevo.

Meni je u sjećanju ostao sukob i tuča sa Gruzijcima na pripremama. To je bilo na pripremama u Turskoj, oni su bili bezobrazni cijelu utakmicu i pred kraj je jedan od njih udario našeg igrača koji je bio na podu. Svi mi igrači sa klupa i tribina smo uletjeli na teren i nastao je opći haos.