DANILOVIĆ OPTIMISTA PRED UTAKMICU SA ŠIROKIM BRIJEGOM: Pobjedom napraviti sjajnu uvertiru pred evropsku utakmicu!

Odlični veznjak za Balkan Interviews

Banjalučki Borac je odlično otvorio sezonu uz tri pobjede i jedan poraz. Bez sumnje su jedan od glavnih kandidata za sami vrh tabele, a ovu ekipu, koja je savršeni spoj mladosti i iskustva, sljedeće sedmice očekuju i izazovi u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Prije meča u kojem će dočekati crnogorsku Sutjesku, Banjalučani će putovati u Široki Brijeg gdje će na megdan neugodnom domaćinu koji je trenutno treći na tabeli.

Za Balkan Interviews je svoje mišljenje o navedene dvije utakmice dao ponajbolji igrač Borca, Vladan Danilović.

“Sigurno da nas očekuje još jedna teška i važna utakmica u nizu. Ekipa Širokog Brijega je sjajno otvorila prvenstvo i sigurno da ovo što oni rade nije nikakvo iznenađenje jer oni godinama unazad igraju dobar fudbal, pogotovo kada su domaćini. Oni imaju svoje slabosti, koje ćemo probati maksimalno iskoristiti sutra i dati ćemo sve od sebe da osvojimo nove bodove i da sa sjajnom uvertirom uđemo u utakmicu Evropske lige koja nas očekuje u četvrtak.”

Kako Danilović kaže, ekipa je trenutno maksimalno fokusirana na utakmicu sa Širokim Brijegom.

“Mi idemo iz utakmice u utakmicu, trenutno samo razmišljamo o Širokom Brijegu. Ta bi nam pobjeda mnogo donijela i što se tiče stanja na tabeli i što se tiče našeg samopouzdanja pred meč sa Sutjeskom.”

Utakmica između Širokog Brijega i Borca je na programu sutra (subota), od 18:55.