Danilović: Rahmanović i Ahmetović svima mogu napraviti probleme, reprezentacija najljepše iskustvo u karijeri

Bh. reprezentativac i prvotimac Borca za Balkan Interviews

Danas se na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, u sedmom kolu MTEL Premijer lige BiH, sastaju stari rivali – Sarajevo i Borac. Prvoplasirani Borac u Sarajevo dolazi nakon poraza u Kupu RS od Ljubića.

Ova utakmica definitivno može da jasnije prikaže sliku o mogućnostima Sarajeva i Borca u ovoj sezoni. Banjalučani su za sada na bitnim ispitima zakazali, te su se iz Sarajeva, nakon gostovanja Željezničaru, kao i iz Širokog Brijega, vraćali poraženi. Sarajevo je još uvijek neporaženo i evidentno je da se forma aktuelnog prvaka diže iz kola u kolo.

Svoj komentar o pomenutom meču za naš portal dao je i novopočeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Borca – Vladan Danilović.

“Sigurno da nas očekuje itekako teška utakmica. Nakon malo lošijeg ulaza u prvenstvo, Sarajevo je itekako podiglo nivo igre, tako da je težak ispit pred nama. Rahmanović i Ahmetović su dvojac koji je u stanju svim ekipama napraviti probleme, ne samo u našoj ligi, nego i u Evropi. Vidjeli smo to već u njihovim evropskim utakmicama, ali naravno da Sarajevo raspolaže sa još mnogo kvalitetnih igrača. Sigurno je da imaju umornih igrača, jer su nastupali za U21 selekciju (Pidro, Kovačević, Mustedanagić, Salčin, Đokanović op.a.), ali oni imaju veliki i dobar roster tako da nas to neće zavarati.”

Danilović se dotakao i vremena provedenog u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Veliko iskustvo za mene, najljepša stvar u dosadašnjoj karijeri koja se desila, a dat će Bog da ih bude još mnogo. Samo okruženje tih, ljudi prije svega pa onda igrača, vas tjera da dajete najboljeg sebe ne samo na terenu nego u svakoj situaciji, da se ponašate sportski, da trenirate i igrate. To su momci koje sam do jučer gledao na televiziji, a onda sam doživio da dijelim svlačionicu sa njima, stvarno sam ponosan na sebe i taj osjećaj me tjera da radim još jače i bolje. Stvarno bih poželio svakom dječaku koji se počne baviti fudbalom da to doživi!”

Utakmica je na programu od 20 sati uz direktan prenos na kanalu Arena Sport 1, a za očekivati je da će biti opravdan epitet derbija.