Dobija li Sarajevo novo pojačanje u veznom redu?

Veznjak ima ponudu tima sa Koševa, ali i još jedne bh. ekipe

Ekipa Sarajeva je doživjela možda i jedan od najsramotnijih poraza u historiji kluba, i već se u prvom pretkolu Konferencijske lige oprostila od evropske avanture. Pojačanja su neophodna na raznim pozicijama, vremena je malo i evidentno je da je jedan od razloga za rano ispadanje iz Evrope i kašnjenje sa pojačanjima.

Jedan od igrača koji se dovodi u vezu sa Bordo timom je i veznjak Mirzad Mehanović.

Kontaktirali smo rođenog Srebreničanina kako bismo provjerili ima li istine u medijskim navodima.

“Ima istine, a dobio sam ponudu i od još jedne ekipe iz BiH, vidjećemo šta će biti. Ja kao slobodan igrač bez agenta, voljan sam saslušati svaku ponudu i ako zadovoljava moju porodicu i mene, onda zašto da ne.”

Iako je rođen u Srebrenici, Mehanović nije imao priliku zaigrati seniorski fudbal na bh. terenima.

“Generalno, u našoj državi vam treba neko ko će usmjeriti vjetar u vaš smjer da bi vam se neka vrata otvorila, a ja sam se oslonio na Onoga koji sva vrata otvara kome hoće i kada hoće. Hvala Bogu, ja sam zadovoljan svojom karijerom do sada.”

Pitali smo Mirzada i šta je to što bh. klubovima nedostaje za ozbiljniji iskorak u Evropi.

“Pratim fudbal, živim fudbal 24/7. Pratim bh. ligu, kao i hrvatsku i srpsku ligu tako da sam dosta upućen jer imam i dosta prijatelja po klubovima s kojima sam igrao u mlađim danima. Šta fali? Da se tačno zna onda bi klubovi to promijenili i to bi bilo to. U globalu je to novac, ne možete vi sa igračima koji imaju plate 5000-7000€ maksimalno, da se nosite sa igračima koji zarađuju 30000-50000€ mjesečno. Može se nekad desiti kada se dosta stvari poklopi, i uz malo sreće, ali generalno ja mislim “koliko para, toliko muzike”. Također fali i malo više radne etike i samodiscipline. To je nešto što ja vidim iz “vana”, a potpuni sud mogu donijeti ukoliko jednog dana budem imao priliku igrati našu ligu.”