Dolazi li Ikić u Sarajevo? Evo šta kaže njegov menadžer!

Na socijalnim mrežama FK Sarajevo jučer je osvanula objava u kojoj je klub sa Koševa nagovijestio novo pojačanje. Prvobitno je naznačeno da se radi o desnom krilu rođenom 1999. godine i državljaninu Hrvatske, što je samo par minuta nakon objave obrisano.

Navijači su vrlo brzo otkrili da je riječ o Ivanu Ikiću i nestrpljivo su iščekivali objavu koja bi i zvanično potvrdila akviziciju dojučerašnjeg krilnog igrača Širokog Brijega. Međutim, sada kada je prošlo više od 24 sata od objave, a zvanične potvrde još uvijek nema, odlučili smo kontaktirati Ikićevog menadžera, Mladena Kliskinića.

“Ivan uz Sarajevo ima još deset ponuda, a o odluci ćemo malo sačekati. Fali nam nešto da bismo pristali na dogovor sa Sarajevom.”

Iz navedene izjave se da zaključiti da je Sarajevo predstavilo igrača koji praktično još uvijek nije zvanično dogovoren, što je bez ikakve sumnje amaterski potez. Ostaje da vidimo kako će se saga o Ivanu Ikiću završiti – kao velika blamaža Bordo kluba ili kao transfer krilnog igrača u Sarajevo, što većina navijača i priželjkuje.