EKSKLUZIVNO, PO PRVI PUT ZA BH. MEDIJE: Dragulj bh. fudbala, za Balkan Interviews, o raznim temama!

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Bešiktaša za Balkan Interviews!

Kada sa samo 19 godina zadužite dres turskog velikana Bešiktaša i dobijete poziv u A selekciju nacionalnog tima, sigurno da zaslužujete pažnju. Pojavljivao se Ajdin Hasić u bh. medijama i prije, ali je dosta toga o njemu ostalo nepoznato.

Za Balkan Interviews je otkrio mnogo toga interesantnog i odao dojam prizemnog i skromnog mladića.

Za početak nam prokomentariši poziv koji ti je selektor Bajević uputio? Jesi li očekivao poziv i kako si saznao za isti?

“Mislim da se nema puno reći što se tiče poziva za A reprezentaciju, to je ispunjenje mog dječačkog sna. Nisam iskreno očekivao ovako brzo poziv, a za isti sam saznao momente pred izlazak spiska.”

Nakon jednog perioda u kojem nisi igrao, bio si i slobodan igrač, izgleda kao da se sada sve posložilo. Osjećaš li se sada spremnim za velike stvari?

“Svi ti “problemi” su sastavni dio sporta i siguran sam da bez njih ne bih bio ovdje gdje sam sada. Naravno ima tu još puno posla i rada, ali nadam se najboljem.”

Većinu svog djetinjstva si proveo odvojen od porodice. Prvo u Zagrebu, pa i sada u Istanbulu. Koliko ti je to pomoglo da ranije sazriješ i da li ti je to predstavljalo teret na neki način?

“Odvajanje od porodice i odricanje je veliki dio ovog posla, i na to sam bio i spreman. Naravno da nije lahko da se odvojite od svoje porodice, pogotovo kada ste tako mladi, ali siguran sam da je to odigralo veliku ulogu u mom sazrijevanju.”

Ajdin je protiv Njemačke odigrao odličnu utakmicu, koja je ujedno i olakšala dileme selektora Bajevića o uvrštavanju na spisak

Za mladu reprezentaciju si odigrao odličan meč protiv Njemačke, možda je nedostajalo i malo sreće da se napravi neki bolji rezultat?

“Dokazali smo da smo dobra ekipa sa puno kvalitetnih igrača. Usudio bih se reći da smo imali bolje i veće šanse od njih, ali primili smo što bi se reklo “jeftin gol” koji nas je nažalost koštao.”

Kako provodiš vrijeme izvan terena? Poznato je da većina fudbalera igra popularnu videoigru FIFA.

“Ja također kao većina fudbalera provodim dosta vremena igrajući FIFU jer me to opušta. Pored FIFE jako volim da čitam knjige i gledam serije/filmove.”

Hasić je od ove godine i sam dio popularne videoigre FIFA 21, na istoj je jako cijenjen sa potencijalnim rejtingom od 81

U Bešiktašu igraš sa raznim zvijezdama, koga bi izdvojio po igračkim kvalitetima, a koga bi izdvojio kao nekoga ko ti je najviše pomogao u adaptaciji?

“Kao prvo, velika mi je čast igrati u klubu kao što je Bešiktaš i dijeliti teren sa velikim igračima i zvijezdama. Posebno bih izdvojio moja dva Balkanca, Adema Ljajića i Domagoja Vidu koji su mi puno pomogli u adaptaciji i bez kojih mi sigurno ne bi bilo ovako kako je sada.”

Hasića je u Bešiktašu dočekao balkanski duo – Vida i Ljajić

Dolaskom u Bešiktaš ti se desio jedan “boom” u životu, odjednom su počeli stizati pratitelji na Instagramu, navijači su te zavoljeli jako brzo. Kako si na početku reagovao na to, jesi li se već navikao?

“Čitav tim Bešiktaša i navijači su me izvrsno prihvatili, što mi je posebno drago i zahvalan sam na tome. Morat ću priznati da i dalje nisam svjestan u kakvoj se poziciji nalazim…”

Trener Sergen Yalçın Hasiću već daje ozbiljnu minutažu

Je li trener zadovoljan onim što si prikazao u odigranim utakmicama? Jesi li zadovoljan minutažom koju dobijaš?

“Nadam se da je trener zadovoljan do sada prikazanim. Što se tiče minutaže jako sam zadovoljan i ponosan, očekivao sam da će mi dosta više vremena trebati da “upadnem” u ekipu.”

Fudbaleri su inače poznati kao veliki zaljubljenici u automobile, imaš li i ti položen vozački ispit?

“I ja sam jedan od tih “zaljubljenika” u automobile, ali nažalost još uvijek nisam dobio priliku da položim vozački ispit.”