INTERVJUI SA MLADIM ZVIJEZDAMA: Adem Husejnović, FC Nantes

Činjenica je Bosna i Hercegovina nema mnogo igrača u Ligama petice, a na svakog igrača koji spada u ovu kategoriju se posebno obraća pažnja. Jedan od njih je i Adem Husejnović, golman francuskog Nantesa. Prije nekoliko dana, Husejnović je potpisao profesionalni ugovor sa francuskim klubom, a dobio je i na poklon rukavice od Asmira Begovića, koji ga smatra svojim nasljednikom.

Ademe, dobili ste rukavice od Asmira Begovića. Kako ste stupili u kontakt sa Asmirom i je li veliki teret to što jedan takav igrač očekuje mnogo od vas?

Stupili smo u kontakt preko trenera Cristophea Lollichona. On je mene ranije trenirao u Nantesu, a sada radi u Chelseaju. Inače je prijatelj sa Begovićem. Pričao je Asmiru sve najbolje o meni i onda mi je Asmir po njemu poslao rukavice. Što se tiče tereta, sada ne razmišljam previše o tome. Fokusiran sam na rad i dalje napredovanje, a naravno volio bih uspjeti i time opravdati očekivanja jednog od naših najboljih golmana.

Jeste li imali priliku upoznati Vahida Halihodžića, dok je on još bio u Nantesu?

Nisam ga imao priliku upoznati lično, jer je on trenirao prvi tim, a ja sam branio za U-19. Jako se iznenadio kada je čuo da u mlađim kategorijama brani jedan Bosanac. Ubrzo je zbog problema sa predsjednikom napustio Nantes.

Imate li dvojbu oko izbora reprezentacije za koju želite braniti?

Nemam dvojbu – Bosna definitivno. Naravno, ukoliko stigne poziv.

Kako najčešće provodite slobodno vrijeme?

Ukoliko imam više slobodnih dana, odem kod roditelja koji žive u Strasbourgu koji je udaljen oko 800 kilometara od Nantesa.

Husejnović sigurno ima kvalitet da zauzme mjesto u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, u kojoj bi trebao da stasa za budućnost u A reprezentaciji. Što se tiče pozicije golmana, Bosanci i Hercegovci ne trebaju da brinu za budućnost, uz Husejnovića tu su i mladi Kanurić, Kovačević i mnogi drugi.