INTERVJUI SA MLADIM ZVIJEZDAMA: Dejan Kuzmanović, AS Monaco

Područje Balkana je uvijek važilo za rasadnik fudbalskih talenata koji igraju za klubove širom Evrope. Gotovo svaki od evropskih klubova u svome sastavu ima bar jednog Balkanca, a izuzetak nije ni AS Monaco. Radi se o mladom Dejanu Kuzmanoviću, rođenom u francuskom Lyonu prije 16 godina, koji je porijeklom je iz Srbije.

Kojoj reprezentaciji biste dali prednost pri izboru, s obzirom na to da ste rođeni u Francuskoj?

Da, ja sam rođen u Lyonu. Dao bih prednost Srbiji. Za sada nisam imao kontakt niti sa jednom od reprezentacija, a i to sam prepustio agenciji koja je angažovana da se brine o mojoj karijeri.

Jeste li do sada imali priliku da trenirate sa prvim timom Monaca?

Još uvijek ne. Rano je, jer sada igram za U-17 ekipu. Vjerujem da ću biti spreman za takvo nešto kada vrijeme za to dođe, a sada dajem sve od sebe kako bih bio najbolji i kako bih postigao svoj cilj.

Sigurno ste imali priliku da upoznate neku od zvijezda iz prvog tima?

Naravno, imao sam priliku da upoznam dosta igrača jer treniramo na istom mjestu. Upoznao sam Jovetića, Golovina, Baldea, Subašića, Slimanija…

Jeste li, i ako jeste, o čemu ste pričali pri susretu sa Subašićem i Jovetićem?

Da jesmo, pošto sam ja bio povrijeđen pa smo bili zajedno. Obojica su super momci, vrlo su ponizni. Pričali smo o fudbalu naravno, o mojoj karijeri, a sa Subašićem sam pričao i o utakmicama Svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske.

Koliko je vama teško pala pauza od par mjeseci bez fudbala?

Vrlo mi je teško, jer nam je ostalo još 6 ligaških utakmica, ali jasno mi je da postoje ozbiljnije stvari trenutno. Ali, naravno, mnogo mi fali fudbal trenutno.

Koji igrač vam je fudbalski uzor, čiji fudbalski stil igre biste voljeli kopirati?

Zaista volim Armanda Izza iz Torina, jer on igra na istoj poziciji kao ja. Stoper je kao i ja i mislim da imamo iste kvalitete, jako je agresivan i daje sve od sebe.

Sigurno da je Dejan veliki talenat i da će kroz par godina dijeliti svlačionicu sa mnogim evropskim zvijezdama, a da će oni, koji trebaju da obrate pažnju na njega, da urade svoj dio posla kako bi Kuzmanović obukao dres Srbije.