Junak pobjede na Pecari: Nadamo se bodovima iz Sarajeva!

Sastaju se Sarajevo i Široki Brijeg

Nakon reprezentativne pauze, napokon se vraćamo klupskom fudbalu. Za vikend nas očekuje mnoštvo zanimljivih utakmica u balkanskim ligama, a definitivno je da će jednu od najinteresantnijih odigrati FK Sarajevo i NK Široki Brijeg.

Ovaj meč bez sumnje važi za meč kola u m:tel Premijer ligi BiH, s obzirom na činjenicu da će snage odmjeriti prvoplasirani i drugoplasirani na tabeli. Sarajevo u ovoj utakmici ima priliku da se dodatno učvrsti na vrhu tabele i eventualno dodatno poveća prednost, dok Široki Brijeg juriša na pobjedu koja bi potpuno zakomplikovala stanje u vrhu tabele i kojom bi se prednost aktuelnog prvaka smanjila na samo dva boda zaostatka.

Svoj komentar o derbiju kola, za Balkan Interviews dao je čovjek odluke iz prošlog meča ovih ekipa – Ivan Ikić.

“Čeka nas jako teška utakmica protiv ekipe koja je prva na tablici, ali smo dokazali da možemo sa svima igrati i nadigravati se. Imali smo dosta vremena da se odmorimo i pripremimo za ovu utakmicu. Dobro smo ih analizirali i spremni smo za nove izazove. Nadamo se da ćemo se iz Sarajeva vratiti sa tri boda.”

Zanimalo nas je šta je po Ivanovom mišljenju bilo presudno za pobjedu u prošlom meču ovih ekipa, koji je odigran prije nešto manje od mjesec dana.

“Bilo je presudno to što smo više željeli tu pobjedu i ostavili smo srce na terenu. Igrali smo jedan za drugog i “bacali smo se na glavu” kako bi se reklo i to nas je nagradilo sa tri boda.”