LUKIĆ ZA BALKAN INTERVIEWS: Nadam se da će Sarajevo posustati, sposobni smo nositi se sa pritiskom!

Odlični napadač za Balkan Interviews

U nedjelju se na stadionu Tušanj sastaju Sloboda i Borac, koji će zatvoriti 13. kolo MTEL Premijer lige BiH. Ambiciozni Borac u svakoj utakmici ide na pobjedu, a sigurno da ni u utakmici sa uvijek neugodnom Slobodom neće biti drugačije.

Povodom sutrašnjeg duela, za Balkan Interviews je pričao napadač Borca, Jovo Lukić, koji igra u odličnoj formi i u dosadašnjem dijelu prvenstva je postigao pet pogodaka.

Misliš li da se ekipa može nositi sa velikim pritiskom, s obzirom na to da je svaka utakmica od velikog značaja?

“Mislim da smo dokazali da imamo kvalitetnu ekipu i sposobnu da se nosi sa svima pa iako je svaka utakmica od velikog značaja mislim da ćemo ostvariti jos mnogo pobjeda.”

U odličnoj si formi, da li misliš da možeš nastaviti svoj golgeterski niz i protiv Slobode?

“Nadam se da mogu da nastavim golgeterski niz, ali uvijek ću dati svoj maksimum kako bi ostvarili zajednički cilj, a to je pobjeda.”

Ekipa Sarajeva ne posustaje, izgleda da će ih biti teško zaustaviti. Vjeruješ li da će doći do pada forme kod aktuelnog prvaka i je li upravo to šansa koju čekate?

“Sarajevo je stvarno u odličnoj formi, ali se nadam da će posustati negdje i da ćemo iskoristiti svoju šansu.”

Danilović je u dosta nezgodnom trenutku napustio ekipu, a odlazak takvog igrača se itekako osjeti. Za Vladana je poznato i da je zadužen za dobru atmosferu, sigurno da vam fali kako igrački, tako i za održavanje te dobre atmosfere u svlačionici.

“Vladan je bio jedna od glavnih karika u ekipi, fali nam ali ima tu na njegovoj poziciji kvaliteta. Svima nam je drago što će napredovati u karijeri još više.”

Niste imali sreće u kvalifikacijama za Evropsku ligu, ali je zaista pohvalno da ste pružili odličan otpor ekipi koja je poslije namučila i slavni Milan. Da ste imali nešto lakši žrijeb, sigurno da bi se pokazali u boljem svijetlu?

“Šteta stvarno, primili smo ta dva pogotka protiv Rio Ave pred sami kraj utakmice, nadamo se da ćemo sljedeći put u kvalifikacijama ostvariti još bolje rezultate.”

Mlada reprezentacija igra zaista odličan fudbal i selektor Bajević je već “posudio” Hasića i Danilovića od selektora Starčevića, da li se i ti nadaš pozivu u A selekciju u skorije vrijeme?

“Mislim da su Hasić i Danilović zaslužili pozive u A selekciju. Kao i svaki fudbaler naravno da bih volio da nastupim za svoju zemlju i nadam se da ću to ostvariti, na meni je samo da radim i da se još dokazujem.”