NAJBOLJI STRIJELAC SUPER LIGE ZA BALKAN INTERVIEWS: Pokazali smo da možemo igrati sa Zvezdom, ljudi u klubu se bave ponudama za mene!

Najbolji strijelac Linglong Super lige Srbije

Rijetkost je u srpskom fudbalu vidjeti kako se posebno ističe igrač koji ne igra u jednom od vječitih rivala. Upravo iz tog razloga je posebno interesovanje javnosti privukao napadač Radnika iz Surdulice – Milan Makarić. Trenutno je najbolji strijelac Linglong Super lige Srbije sa 20 pogodaka, kojima je dodao 6 asistencija.

Radnik trenutno zauzima visoko šesto mjesto na tabeli, a izborili su i polufinale Kupa, u kojem će odmjeriti snage sa Crvenom Zvezdom. Jedan od najzaslužnijih za odličnu sezonu Surduličana je naš današnji sagovornik, Milan Makarić.

Milan nam je za početak otkrio svoju tajnu uspjeha.

“Iza trenutnog uspjeha sigurno stoji naporan rad i posvećenost, koji su počeli godinama unazad. Jednostavno, ove sezone su se sve kockice poklopile i trudiću se da ostanem u formi i zadržim mjesto na kojem sam trenutno.”

Radnik će sutra preko Crvene Zvezde pokušati doći do finala Kupa.

“Respektujemo naravno Zvezdu, trenutno najbolju ekipu u ligi, i nismo u situaciji da im prijetimo. Potajno se nadamo povoljnom rezultatu u Kupu. To je jedna utakmica, 90 minuta, odmah poslije toga su penali, sve je moguće. Pokazali smo prije tri dana u ligi da možemo da igramo sa njima.”

Zainteresovanih za Makarićev angažman ne manjka.

“Sigurno da interesovanja postoje, ali ne obazirem se previše na to. Fokusiran sam na teren, da odigram najbolje što mogu do kraja sezone. Ostavio sam ljudima u klubu da se bave ponudama i prelaznim rokom.”

Pitali smo Milana i da li je ljetni prelazni rok pravo vrijeme za promjenu sredine.

“To se nikad ne zna, imam ugovor sa Radnikom još godinu dana, sigurno ako bude bila ponuda koja zadovoljava i klub i mene ću napustiti Radnik na ljeto.”

Izričit je po pitanju izbora lige u kojoj bi volio igrati.

“Kad bih mogao da biram ligu, sigurno bih izabrao ligu u kojoj se preferira ofanzivan i brz fudbal.”

Bio je dio reprezentativne turneje, a očekuje da se u budućnosti može ponovno domoći dresa reprezentacije Srbije.

“Reprezentacija je jedno iskustvo koje će mi ostati zauvijek u lijepom sjećanju, svako ko se bavi sportom sigurno sanja da nekad zaigra za svoju zemlju. Meni se taj san ostvario i trudit ću se u budućnosti da ponovo zadužim dres svoje zemlje.”

Radnik igra sezonu iz snova, trenutno zauzimaju šesto mjesto u ligi i igraju finale Kupa Srbije.

“Stvarno odlična sezona. Dolaskom šefa Slavoljuba Đorđevića ekipa se preporodila i bilježimo odlične rezultate. Šef je preuzeo ekipu sa samo 3 boda iz 6-7 odigranih kola i mislim da su svi zadovoljni ovim što smo postigli. Nadam se da ćemo zadržati mjesto na kojem smo trenutno, jer igrači, stručni štab i klub to zaslužuju.”

Najbolji strijelac Super lige je dosta jednostavan kada je riječ o opuštanju nakon napornih utakmica.

“Najviše volim poslije utakmice da budem sa porodicom kod kuće, da se opustim i odmorim.”

Anegdote iz svlačionice je odlučio zadržati za sebe.

“Iskreno kod nas se dešavaju često anegdote, u svlačionici je dobra atmosfera i stručni stab je mnogo interesantan i zabavan, ali ostavio bih sve to za svlačionicu.”

Milan je ostavio utisak skromnog momka, koji je čvrsto na zemlji, bez obzira na sjajne rezultate koje postiže. Za ekipu Balkan Interviews je do sada svaki put izašao u susret kada je to bilo potrebno.