MOŽE LI SAMIR RADOVAC VRATITI ODLIČNU FORMU PO KOJOJ GA PAMTIMO: Velež mi je najbolji potez u životu!

Odlični Samir Radovac, za Balkan Interviews!

Iako je nakon transfera u Grčku smatrao da je napravio bitan iskorak u svojoj karijeri, Samiru Radovcu je povratak u bh. fudbal otvorio oči i naučio ga da prema vrhu ide stepenicu po stepenicu. Dok je bio igrač FK Sarajevo, mediji su ga svakodnevno povezivali sa raznim evropskim velikanima, a sigurno da je to i ostavilo traga na tada neiskusnom mladiću.

Čini se da je sada Samir pronašao svoj mir u Mostaru, gdje hrabro korača ka povratku u formu koja ga je dovodila na naslovnice svih medija. Neizostavna je karika u ekipi Feđe Dudića i nema sumnje da će u budućnosti osigurati adekvatan transfer ukoliko nastavi sa odličnim partijama.

Kako ste se porodica i ti snašli u Mostaru, imao si već dovoljno vremena da upoznaš grad?

“Sjajno smo se snašli. To je moja država, Mostar je grad kojeg poznajem i od ranije, dosta rodbine, prijatelja imam u tom gradu. Već sam u Mostaru dugo i navikao sam se.”

Relativno kratko si se zadržao u Grčkoj, šta nije išlo po planu?

“To je bio jedan izazov i nešto novo u mom životu. Očekivao sam da će to biti jedan iskorak u mojoj karijeri. Na početku je sve išlo kako treba, ali desila se povreda koja me odvojila od terena i uticala je mnogo na ostanak u ekipi. Dobio sam šansu kroz par ligaških utakmica i kroz kup i tu se završila epizoda što se tiče Grčke. Vidio sam da trener ne računa na mene.”

U Grčkoj je Radovac proveo pola godine, nakon čega se vratio u BiH, odnosno u Velež

Nakon epizode u Grčkoj, vratio si se u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Velež. Je li bilo drugih ponuda u tom trenutku i kako si se odlučio za Rođene?

“Nakon Grčke vraćam se u BiH. Bilo je dosta konkretnih ponuda kako iz BiH tako i iz susjednih država, ali sam se ipak odlučio za Velež. Vidio sam da klub ima ozbiljne ambicije, imaju viziju i jasan cilj, te se ulaže u klub. Grad živi za Velež. Ovo je najbolji potez koji sam povukao u svom životu i siguran sam da je ovo najbolji put da se dokažem i pokažem svoje kvalitete.”

Poraženi ste u gradskom derbiju, šta ti vidiš kao glavni razlog za poraz?

“Da, nažalost smo izgubili u gradskom derbiju. Niko ne voli gubiti, a pogotovo kad su gradski derbiji u pitanju. Kao sto je šef izjavio napadali smo, borili se, ali nažalost nismo izvukli povoljan rezultat. Kažnjavali su nas na našim greškama koje nam se ne smiju više dešavati.”

Ko je u svlačionici Veleža zadužen za dobru atmosferu?

 “Za dobru atmosferu u svlačionici je najviše zadužen Fejsal Mulić.”

Možeš li izdvojiti najboljeg igrača sa kojim si igrao u dosadašnjoj karijeri?

“Zaista je mnogo dobrih igrača s kojima sam do sada igrao. Izdvojio bih Benku, Komazeca, Duljevića, Cimirota i Delača.”

Radovac je sa Benkom dijelio svlačionicu u FK Sarajevo

Odigrao si mnogo sarajevskih gradskih derbija. Sutra se ponovo sastaju stari rivali, šta očekuješ od meča? Može li se cijelo prvenstvo riješiti upravo sutra?

“Ja sam dijete i bivši igrač Sarajeva. Volio bih naravno da pobijedi Sarajevo. Trenutno su najbolji što rezultati i pokazuju. Derbi kao derbi nikad se ne zna i stanje na tabeli nije mjerilo. Prvenstvo se ne završava derbijem, ali je naravno vrlo bitan rezultat za obje ekipe.”

Čuvena asistencija Radovca za Velkoskog u gradskom derbiju 2014. godine

Približavamo se periodu kada najveći problem Premijer lige izlazi na vidjelo. To je naravno period u kojem su tereni u katastrofalnom stanju, smatraš li da to najviše koči Premijer ligu i nazire li se neka bolja budućnost po pitanju tog problema?

“Infrastruktura je naš najveći problem. Mislim da se i to mijenja i da klubovi polako rade i na tome. Nadam se da će se to u budućnosti dosta popraviti i da ćemo imati sve uslove koji zadovoljavaju najviši rang.”

Pet igrača iz Premijer lige koji bi po tvom mišljenju bez problema upali u “Lige petice”?

“Izdvojio bih Rahmanovića, Tatara, Zeljkovića, Ziljkića i Mujezinovića.”