Rodin: Nisu me kontaktirali iz Željezničara; napravili smo velike korake za opstanak u ligi!

Štoper Varaždina za Balkan Interviews

Iako je u Željezničaru proveo samo jednu sezonu, ostao je upamćen kod popularnih “Manijaka” kao borben igrač. Riječ je o Mateju Rodinu, a prethodno navedeno je i razlog zašto ga navijači priželjkuju kao novo pojačanje ovoga ljeta. Razgovarali smo sa Matejom kako bismo provjerili da li se radi o nagađanjima ili je zaista došlo do razgovora sa “Plavim”.

Varaždin, za koji Rodin nastupa, trenutno se bori za opstanak u HNL-u. Par dobrih rezultata u prethodnim utakmicama su ih uveliko primaknuli cilju.

“Tako je, borimo se za opstanak u ligi. Sada smo već napravili velike korake prema ispunjenju našeg cilja, u zadnja tri kola smo odigralo neriješeno sa Rijekom, pobijedili Hajduk na Poljudu i izravnog konkurenta Istru kod kuće. Vjerujem u opstanak od prvog dana kada sam odlučio doći u Varaždin, inače ne bih bio tu.”

Svlačionicu dijeli i sa bivšim ljubimcem navijača FK Sarajevo, Leonom Benkom. Prepucavanja oko sarajevskih rivala još nije bilo.

“Nismo se još dotakli te teme (smijeh).”

Prije dolaska u Hrvatsku, nosio je dres italijanske Perugije.

“Ostaje žal što nisam dobio priliku pokazati svoj kvalitet u utakmicama, ali svejedno vjerujem da sam puno naučio i napredovao za to vrijeme u Perugi.”

Iako su ga povezivali sa Željezničarom, negirao je da je imao kontakte sa čelnicima tima sa Grbavice.

“Nisam imao kontakt sa ljudima iz Želje, plan je odigrati prvenstvo do kraja, ostalo je još šest utakmica pa ćemo vidjeti šta će prelazni rok donijeti.”

Interesantnu anegdotu iz Želje nije mogao izdvojiti, ali kako kaže – bilo ih je puno.

“Ne mogu sada neku posebnu izdvojiti, ali sigurno da ih nije manjkalo. Bilo je materijala za dobru “šegu”.”

Kao najveću razliku između Premijer lige i HNL-a podvukao je infrastrukturu.

“U Hrvatskoj su trenutno infrastruktura i sami tereni na boljoj razini, te je igračima lakše pokazati kvalitet, vjerujem da je to najveća razlika između Premijer lige i HNL-a.”