VRAĆA LI SE NUMAN KURDIĆ U FK SARAJEVO?

Stoper Sarajeva na posudbi u FK Novi Pazar

FK Sarajevo ove sezone igra odlično, a trener Vinko Marinović je na slatkim mukama s obzirom na širok roster i odličnu formu u kojoj se većina prvotimaca nalazi. Desilo se i ono što bi prije početka sezone za navijače tima sa Koševa bilo nepojmljivo – Šerbečić je usljed jake konkurencije izgubio svoje mjesto u prvih jedanaest.

Zbog “gužve” na stoperskoj poziciji, na kojoj sada igraju Miličević, Dupovac, Bešić, Adukor i Šerbečić, stameni defanzivac, Numan Kurdić, odlučio se za svoju minutažu boriti u Novom Pazaru.

Kurdić je za Balkan Interviews otkrio svoje planove za budućnost.

Igraš redovno u ekipi Novog Pazara, kakav je plan nakon isteka posudbe? Je li u opticaju ostanak u Novom Pazaru?

“Nemam neki plan (smijeh). Tu sam potpisao na godinu dana, i tako će biti, s tim da Sarajevo ima pravo da me vrati na polusezoni. Volio bih da odigram cijelu sezonu, ako je moguće naravno, a i Sarajevo je sad u odličnoj formi tako da više trebam Novom Pazaru.”

Kurdić je u dresu Novog Pazara odigrao gotovo sve utakmice ove sezone

Sigurno pratiš utakmice Sarajeva, kako komentarišeš nevjerovatnu formu u kojoj se ekipa nalazi?

“Imaju najbolje igrače, sad su ušli i u top formu i drago mi je zbog toga samo da tako nastave.”

Šta bi podvukao kao najveću razliku između Superlige Srbije i Premijer lige BiH?

“Mislim da ima u Srbiji ima više klubova koji su jako dobri, ali mislim da sad i nije neka razlika, kao i da su Sarajevo, Željezničar ili Zrinjski kvalitetniji od nekih ekipa iz Srbije. Izdvojio bih samo Zvezdu koja je po meni baš top.”

Iako si u odličnoj formi, poziva iz U-21 reprezentacije još uvijek nema. Jesi li u kontaktu sa selektorom Starčevićem?

“Nisam u kontaktu i ne očekujem poziv, smatram da ima bitnijih igrača. Ionako ima još samo jedna utakmica, tako da je to to.”

U Sarajevu nije dobijao željenu minutažu

Jesi li se već navikao na život u Novom Pazaru, fali li ti nešto iz BiH?

“Jesam, ovdje je top, nemam nikakvih zamjerki. Fale mi neki prijatelji i porodica, što je logično, ali navikao sam se tako.

Sigurno da su ti proces adaptacije olakšali Resić, Aganspahić, Dragutinović i Dacić. Provodiš li većinu slobodnog vremena s njima?

“Pa da, najviše sam sa Almirom (Aganspahićem op. a.) i Dacićem (Semirom op. a.). Družimo se, ima i Pazaraca sa kojima sam top.”