Vrhovac: Nadam se da će se Čelik vratiti u sami vrh; imam ponude iz BiH i iz inozemstva!

Mladi defanzivac za Balkan Interviews

Jedna od rijetkih svijetlih tačaka u NK Čelik u prethodnom periodu su bili mladi igrači, koji su nosili igru zeničkog premijerligaša. U redovima crno-crvenih se posebno isticao mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedran Vrhovac.

Mladi defanzivac se za početak kratko osvrnuo na trenutnu situaciju u Čeliku.

“Iskreno se nadam da će se klub spasiti i da će se u skorije vrijeme vratiti u vrh bh. nogometa, jer grad Zenica i Robijaši to zaslužuju.”

Smatra da je učinjena nepravda prema Zvijezdi 09 i Čeliku.

“S obzirom na to da su sve lige u regionu nastavljene, mislim da se mogla nastaviti i naša Premijer liga. Naravno, uz pridržavanje određenih mjera, ali Savez je odlučio prekinuti prvenstvo i moramo poštovati tu odluku. Ta odluka je najviše koštala Čelik i Zvijezdu 09 koji su matematički imali šansu za opstanak i mislim da bi Savez zbog uskraćivanja borbe na zelenom terenu trebao ove sezone proširiti ligu na 14 klubova.”

Kako kaže, vidljiv je napredak u kvaliteti bh. šampionata.

“Naravno, evidentan je napredak u kvaliteti Premijer lige i vjerujem da u skorije vrijeme neki naš klub bi mogao napraviti iskorak u Evropi. Ovom prilikom svim klubovima koji igraju u Evropi želim sreću i da osvjetle obraz bh. nogometa.”

Iako je došlo do promjene na mjestu selektora mlade reprezentacije, Vrhovac se ponovo našao na spisku.

“Da, tu je novi selektor i naravno da se uvijek lijepo naći na spisku selektora. To je nagrada za rad, trud i dobre igre tijekom sezone i zaista sam sretan što sam ponovno na spisku.”

Kada je riječ o najdražem stadionu na kojem je igrao, kod Vedrana nema dvojbe.

“Najviše volim igrati na Bilinom Polju, jer znamo da je to najbolji stadion u Bosni i Hercegovini, gdje igra i reprezentacija. Zaista sam tijekom prethodne dvije sezone uživao igrati na Bilinom Polju i vjerujem da ću i u budućnosti imati priliku opet zaigrati na tom stadionu.”

S obzirom na to da je sada slobodan igrač, ponuda ne manjka.

“Imam ponuda kako iz naše Premijer lige, tako i iz inozemstva. Slobodan sam igrač, tako da neću žuriti sa odlukom. Prvo ću dobro razmisliti i odlučiti što je najbolje za nastavak moje karijere.”